רשת התקשורת שתציל את החיים שלכם

כשאנחנו או הקרובים אלינו יוצאים לטייל בעולם כבר לא מדובר במגרש הביתי, וכך גם התקשורת לא תמיד זמינה עבורנו. מה עושים במצב שבו אין קליטה?

במציאות של היום אין אחד שלא מצויד בסמארטפון, זו הדרך שלנו לתקשר, לעדכן ולהתעדכן בכל. כשאנחנו או הקרובים אלינו יוצאים לטייל בעולם כבר לא מדובר במגרש הביתי, וכך גם התקשורת לא תמיד זמינה עבורנו. מה עושים במצב שבו אין קליטה?

 

לכל מקום אליו אנשים הולכים, הם לוקחים את הסמארטפון שלהם, בידיעה שכך הם יוכלו לתקשר בכל רגע נתון עם הסביבה, אך האם זה כך גם כשיוצאים מחוץ לגבולות המדינה? כשמישהו מתרחק ויוצא לטיול בקצה השני של העולם, הדאגה עולה אך הקליטה הסלולרית יורדת ולפעמים כלל לא קיימת. איזו רשת תקשורת תוכל לתת לנו מענה בכל מקום, ולאפשר לנו כן ליצור קשר גם באזורים בהם אין קליטה?

 

קולטים את זה? אין לכם תקשורת

רשתות תקשורת דוגמת הרשת הסלולרית, ממוקמות על פני הקרקע ומאפשרות לנו תקשורת בשטח מוגדר, כך שיש לנו קליטה במרבית המקומות בארץ , בין אם נמצאים בקרבת הבית או שמתרחקים ויוצאים לטיול. הקליטה מתאפשרת בשל העובדה שהשטחים בארץ אינם נרחבים והרשת בנויה באופן צפוף יחסית. יתרה מזאת, ישנם הרבה מאוד מקומות ואזורים אשר בהם ניתן להתחבר באופן חופשי לרשת ה- WIFI.

מתי הדברים מסתבכים? כאשר יוצאים מטווח הקליטה המוגדר, כך הרשת נחלשת או נעלמת כאשר רשת התקשורת הסלולרית מוגבלת כפי שניתקל בו באזורים בהם הציבו אנטנות בודדות או לא פרסו כלל. במקומות כאלו לא ניתן יהיה ליצור קשר טלפוני סלולרי או להשתמש בתכונות המתקדמות, כמו גם באפליקציות בהם אנו רגילים להשתמש בחיי היומיום הדורשות חיבור לרשת.

 

ובכן, כאשר יוצאים מטווח הקליטה המוגדר העניינים מתחילים להסתבך נוסיף לכך את העובדה שביציאה לטיולים בחו"ל המרחבים הגדולים ותנאי השטח, לרוב לא מאפשרים לתקשורת כזו להתקיים (מלבד כמובן במידה ואנחנו בשטח עירוני).

 

רשת התקשורת שתציל לכם את החיים

 

איך יוצרים קשר עם הבית כשאין קליטה?

על פי הנתונים המפורסמים, רשתות סלולריות מעניקות כיסוי תקשורת רק ב- 10% מן העולם, בעוד הרשת הלווינית מכסה 100% ממנו. רשתות הלווין השונות המקיפות את כדור הארץ משמשות לצרכי תקשורת של צבאות, ממשלות, חברות תקשורת, ובין היתר מאפשרות שירותים כצפייה בטלוויזיה ועוד. חשוב לזכור שכל לווין או רשת לווינים מספקים תקשורת בהתאם להגדרה לשמה נשלח הלווין.

 

העולם מוקף במספר רשתות לוויניות כאשר אחת מהן היא רשת הלווינים Iridium. רשת זו  מורכבת מ- 66 לווינים המקיפים את העולם במספר מסלולים, באופן כזה המאפשר סקירה של תנאי השטח מכל זווית, כולל התייחסות לנקודות גובה. ובמילים פשוטות - תחשבו על מעבר דירה אתם עוטפים את הפריט היקר לכם מכל כיוון כדי שלא יהיה מצב בו אזור מסוים יישאר ללא כיסוי - במקרה שלנו אותו פריט יקר הוא החיים שלכם או של הקרובים לכם.

הצטיידות במכשיר לוויני מאפשרת לכם ליהנות מכיסוי התקשורת המלא שאתם צריכים מכל מקום בעולם, רשת הלווינים כל כך מתקדמת כך שבכל זמן נתון צפוי לעבור לפחות לווין אחד מעל לראשכם ולקבל מהמכשיר אות המועבר לגורמים הרלוונטיים במקרה של חירום או שגרה. כמו כן, לאתר את המיקום המדויק בו אתם נמצאים בכל תנאי שטח, בין אם מדובר באמצע המדבר, על פסגת ההר הגבוה בעולם או בעיצומו של טרק. 

 

במקביל לכיסוי המלא של הרשת, הטלפון הלוויני של MAGNUS  מחובר לחמ"ל היושב בישראל ופועל 24/7. המכשיר מאפשר התכתבות דו כיוונית, מה שתורם להבנת המצב במהירות ולאפשר תגובה מהירה יותר ונכונה יותרשל הצוותים המגיעים לסיוע בשטח או למתן עצות בזמן אמת ולסייע למחזיק המכשיר.

כך שבפעם הבאה שתשאלו את עצמכם למה צריך רשת לווינית, התשובה תהיה במרחק של לחיצת כפתור מכל מקום בעולם.

 

מכשיר איתור מגנוס לוויני

תמונה: רז קרן