יצירת קשר
מרכז שירות 03-8006808

אנא מלאו את טופס - יצירת קשר
מרכז שירות 03-8006808

קו סיוע למקרי חירום

03-6006505

כללים והתמודדות עם מצבי חירום

מטיילים היוצאים לטרקים עושים הכנות לקראת הדרך הצפויה להם, אבל מה קורה כשהדברים לא הולכים לפי התכנית? כדי לדעת איך להיערך מראש, ריכזנו עבורכם מס' טיפים להתנהלות נכונה

איסוף מידע אמין - יש לאסוף מידע מקצועי על המקום אליו נוסעים ולוודא שלא מסתמכים על חוויות של מטיילים אחרים. העונות משתנות וכך גם תנאי השטח ביניהם שבילים, מזג האוויר ואזהרות מסע.

 

תנאי מזג אוויר קיצוניים - בהרים ובמקומות גבוהים חשוב לדעת שמזג האוויר יכול להתחלף באופן לא צפוי, לכן יש לקחת ציוד וביגוד המתאים ל- 4 עונות, ציוד צבעוני הבולט בשטח, ציוד הישרדות וחירום, כולל שתיה ואוכל בכמות שתספיק במקרה של עיכוב לא מתוכנן.

 

תחבורה ונסיעות - אתם אלו שבוחרים את הנסיעה, לא היא אתכם. אל תיענו לכל מי שפונה אליכם, צרו קשר רק עם מפעילים מוכרים והימנעו מנהיגה עצמאית בתנאי שטח מסוכנים.

 

מפעילי תיירות - מומלץ לקנות שירות ממפעילים מוכרים (טרקים, הדרכות, פעילויות אקסטרים).
איך תדעו אם לסמוך עליו?
- מפעיל וותיק בשטח
- יש למפעיל משרד הפועל במקום מוסדר
- אתם לא הלקוח היחיד באזור
- בדקו שהציוד תקין ושלם

 

כולם ביחד ואף אחד לחוד - לצאת לטרק עם פחות מחמישה אנשים זה כמו לצאת לבד. לטרקים במקומות גבוהים וג'ונגלים סבוכים מומלץ לשכור שירותי פורטר ומדריך, כדי שיעזרו לכם עם הציוד ויראו לכם את הדרך.

 

מחלת גבהים - מופיעה לרוב בגבהים מעל 1,500 מ'. אין קשר לרמת הכושר הגופני ואף אחד אינו חסין. עלייה בגובה יש לבצע בצורה מבוקרת. מומלץ, אחרי כל יומיים הליכה לעצור ליום מנוחה והסתגלות. לא לעלות יותר מ- 500 מ' ביום עד גובה של כ- 3,000 מ'. לא לעלות יותר מ- 300 מ' ביום בגבהים מעל 3,000 מ'. במידה ומתוכננת לינה בגובה יש לעשות זאת במקום נמוך ב- 300 מ' מהנקודה הגבוהה ביותר אליה הגעתם לאחר 3,000 מ'. לדוגמא: הגעתם לגובה 300,3 מ', רדו לישון בגובה 3,000 מ' זאת בכדי לאפשר הסתגלות ולמנוע הופעת תסמיני מחלת גבהים. יש להרבות בשתייה ובהתייעצות עם רופא ליטול כדורים למניעת מחלת גבהים.

תסמיני מחלת גבהים: קוצר נשימה, עייפות, אפתיה, כאב ראש, ראייה כפולה, סחרחורות, בלבול, חרדה, אובדן תאבון ולעיתים הקאה. בהופעת אחד או יותר מתסמינים אלו יש לפנות לייעוץ רפואי באופן מיידי.


היפותרמיה - ירידת חום הגוף כתוצאה מחשיפה לטמפרטורות נמוכות וגורמים אחרים. במקרה של גשם יש לעשות כל מאמץ אפשרי להישאר יבשים ולהגן על הציוד שברשותכם, הצטיידו במעיל, מכנס נגד גשם וכיסוי גשם לתיק. בנוסף, מומלץ להצטייד בשמיכת מילוט, יריעה דקה וקלה אשר יכולה לשמש ככלי עזר בבניית מחסה משמש, קור, רוח וגשם. השמיכה קומפקטית, משמשת לצורכי הישרדות בשטח ועוזרת להפחית את אובדן חום הגוף.


אופי המסלול - שימו לב כי סימוני המסלול עלולים להיטשטש מה שידרוש מכם עירנות מוגברת. במידה ואיבדתם את דרככם נסו להבין האם אתם יכולים לחזור לנקודה הקודמת בה הרגשתם בשליטה או הישארו במקומכם והזעיקו עזרה. מראש מומלץ להחזיק מפה קשיחה של הטרק, מכשיר לוויני וכן להיעזר בשירותיו של מדריך מקומי.


שמרו על קשר - שתפו אנשים קרובים בתכניות שלכם והחליטו על איש קשר קבוע. מומלץ לעשות צ'ק-אין בכניסה לטרק ולעדכן ברגע שיצאתם ממנו. במידה ואתם רואים כי חל שינוי בתכנית המקורית עדכנו את איש הקשר.


תקשורת - בזמן הטיול ייתכן ותצאו מטווח קליטה סלולרית. מכשיר לוויני יאפשר לכם %100 קליטה בחירום ובשגרה בכל מקום בעולם (תחת שמיים פתוחים). בלחיצה על כפתור SOS מיקומכם המדויק ישלח ישירות ליחידת החילוץ.


ציוד אישי - תמיד עליכם, למקרים בלתי צפויים בהם תמצאו לבד. אין לחלק ציוד בין חברים כדי להוריד משקל.


לכל שאלה נוספת צרו קשר עם מרכז השליטה של MAGNUS 24/7. תוכלו להוריד את הכללים בקלות כאן ולקחת אותם איתכם לדרך>>