רשימת ציוד לטרקים בשטח
טרק יכול להיות חוויה מדהימה ובלתי נשכחת. אין דרך טובה יותר לחוות את הטבע מאשר הליכה בשטח פראי, אם נערכים אליו כמו שצריך. מומלץ לקחת בחשבון את המאמץ הפיזי, המרחק, תנאי השטח ומזג האוויר,
לברר באופן יסודי על הסכנות הצפויות באיזור ולהיערך אליהן עם ציוד לטרקים עבור מטיילים בשטח.
ריקושט וצוות MAGNUS איתור וחילוץ שילבו כוחות ומביאים את הניסיון מהשטח אליכם, הרכבנו עבורכם את ’התרמיל הבטוח’-
1. נעליים- הצעד הראשון שלכם בבחירת נעליים בין אם מדובר בטרק ארוך או טיול יום הוא בחינת האטימות למים וסולייה רחבה ואיכותית. מומלץ לקחת נעלי טרקינג בגובה בינוני, עשויות מעור הפוך ובד, עמידות וחזקות ובעלות בולם EVA לבלימת זעזועים.
#טיפ
שימו דגש על נוחות - תלכו עם הנעליים מספר פעמים לפני היציאה לטיול וודאו שהנעל נוחה להליכה ממושכת.
2. מכנס טיולים מתפרק - במטרה לקחת ציוד קל לטרקים אך עם זאת לא לוותר על ביגוד הכרחי, מכנס מתפרק הוא רב שימושי. המכנס עשוי מחומר קל משקל הנקרא סופלקס, מנדף זיעה, מגן מקרני השמש ומקור, מתייבש במהירות ועמיד מאוד לשהות והליכה בשטח.
#טיפ
קחו את הזמן למדוד את המכנסיים טוב, על מנת שיתאימו בדיוק. מכנס רפוי או צמוד מדי גורמים לשפשפות בהליכה.
3. מעיל שכבות - מעיל מורכב שכבות נותן מענה לכל תנאי מזג האוויר. השכבה החיצונית אטומה למים ורוח עם קפוצ'ון מתנתק ומעיל פנימי העשוי מבד פליס.
המעיל החיצוני נותן מענה בטמפרטורה נוחה וגם בתנאי גשם או רוח. המעיל הפנימי מסייע במקרה בו נדרש בידוד מקור.
שילוב של השכבות נותן כיסוי בטמפרטורות נמוכות.
#טיפ
תבחרו מעיל קל משקל ועדיף שיהיה בצבע שיבלוט בשטח
4. תיק גב לטיולים - במסעות בהם נושאים ציוד לטרקים על הגב, מערכת גב מקצועית בתרמיל מאפשרת חלוקת משקל נכונה ומתכווננת למבנה הגוף של המטייל. מומלץ לוודא כי התיק בגודל המספיק לכם, כולל כיסוי גשם, מאחז למקלות הליכה, מחזיר אור, מקום לשקית שתייה (שלוקר), שאחד האבזמים משמש כמשרוקית ויש רצועות שנסגרות באזור המותניים.
#טיפ
וודאו שמשקל תיק הגב המלא איתו אתם יוצאים לטיול אינו עולה על 20% ממשקל גופכם.
5. מכשיר לוויני - 90% מהעולם מנותק מתקשורת סלולרית ואינטרנט, בעוד תקשורת לווינית מאפשרת 100% כיסוי בכל מקום בעולם (תחת שמיים פתוחים). במקרה חירום בשטח מכשיר לוויני של MAGNUS מחובר ישירות למרכז שליטה 24/7/365 למתן שירות חירום.
#טיפ
חשוב לעבור הדרכה על שימוש במכשיר על מנת שתדעו לתפעל אותו בזמן מצוקה, ושמרו אותו במקום נגיש. עוד מומלץ לשלוח הודעה בתחילת וסיום המסלול.
6. מטען נייד- קחו איתכם סוללה ניידת איכותית ועמידה שיכולה להטעין לכם את ההמכשיר הלוויני והנייד האישי בשטח.
#טיפ
וודאו שהמטען מספיק למינימום שתי הטענות מלאות.
7. פנס ראש - כשמתכננים רשימת ציוד לטרקים מומלץ להקפיד על פנס שיהיה בעל תאורת לד עם עדיפות לטעינה מהירה וזמן תאורה ממושך.
#טיפ
הצטיידו בסוללות ספייר.
8. שק שינה - רמת הבידוד של שק השינה חשובה לשהייה בשטח. שימו דגש על תו תקן אירופאי למינוס 5 מעלות, מילוי איכותי ורוכסן לפתיחה קלה ונוחה.
#טיפ
לפני כניסה לשק השינה, נערו אותו והסתכלו פנימה.
9. בגדים תרמיים - נועדו לאזן את טמפרטורת הגוף שלכם ביחס לתנאי מזג האוויר בשטח ורמת הפעילות הצפויה. חשוב שהביגוד יהיה נוח, הבד החיצוני חלק, עשוי סיבים מנדפים ומתייבש במהירות.
#טיפ
בחרו סוג אנטי בקטריאלי למניעת ריחות רעים והקפידו על הנחיות הכביסה.
10. גרביים - תשלובת של סיבים מנדפים (קולמקס), מתייבשים במהירות, מבודדים, בולמי זעזועים עם חיזוקים נוספים באזורי הלחץ, מונעי שפשופים ועמידים לאורך זמן.
#טיפ
בחרו גרביים עם תפרים שאינם בולטים.