צמד המילים שכל הורה שומע לפחות פעם אחת ביום זה – "הכל בסדר", לפעמים עם הקדמה של – "תסמכו עלי". אנחנו באמת סומכים עליהם, אבל כשהילדים טסים לטייל אלפי ק"מ מהבית, איך יודעים שהכל באמת בסדר?
תמיד נהוג לשאול אותי אילו סכנות יש בטיול? ואיזה עצות יש לי על מנת לצמצם את הסיכונים?
לפנינו עוד מחזור של טיולים, כשבפתח העונה של דרום אמריקה ומרכז אסיה.
כשנבחן את רשימת התקלות והתאונות האפשריות בטיול, יבלוט גורם אחד ביותר.
לא הטרקים, לא פעילות האקסטרים ואף לא גורמי סיכון אחרים מובילים את הסטטיסטיקה...
תאונות דרכים!
עונת הטיולים הסתווית לפנינו, יש ימים בהם העננות משרה תחושה של סתיו. בשולי השדות עומדים החצבים בפריחתם, בית הספר שרק התחיל יוצא לחופשות ורחש החגים כבר אופף אותנו, רבים יוצאים לטייל ורבים אחרים יצאו עם פרוס החגים.
מטיילים היוצאים לטרקים עושים הכנות לקראת הדרך הצפויה להם, אבל מה קורה כשהדברים לא הולכים לפי התכנית? כדי לדעת איך להיערך מראש, ריכזנו עבורכם דרכים להתנהלות נכונה.
אנחנו לא יכולים לחזות את העתיד, אבל אנחנו כן יכולים להתכונן אליו. ידע מקדים לצד ציוד בסיסי יכולים לשנות לכם את מהלך הטיול במקרה בו אתם זקוקים לעזרה מיידית
תיירים חשופים למספר איומים כמו שוד, חטיפה, פיתוי לבלדרות ועוקצים למיניהם. איומים אלו הם בדרך כלל על רקע פלילי, בשביל להשיג כסף. פיגועים על רקע פוליטי נדירים בהרבה אך אפשריים. הכללים הבסיסיים של זהירות למטיילים טובים גם לכאן – לא להשאר לבד, לטייל בקבוצה של חמישה אנשים או יותר, לא להגיע לאזורים מסוכנים או לאזורים שהם לא לתיירים, להעזר במדריך ואם אין אפשרות לשכור מדריך, לאסוף מידע אמין על האזור ולא להתפתות להצעות מאנשים "נחמדים" שנתקלו בך במקרה ברחוב.
כל הסכנות האקזוטיות שקל יותר לדמיין, דווקא הסכנה השכיחה שאנחנו מכירים מהבית - תאונות דרכים, פוגעת ביותר מטיילים מאשר כל סכנה אחרת. מומלץ להסתמך רק על כלי תחבורה מודרניים, שמופעלים על ידי חברות מוכרות ומורשות, המיועדות לתיירים בלבד. רצוי שלא להתפתות לטיולים שמצריכים נהיגה עצמאית, ובמיוחד בנוגע לאנשים שאינם מיומנים בנהיגה או ברכיבה.
אחד הגורמים הקטלניים ביותר בטיול הוא המשפט "לא ידעתי". הדבר הכי חשוב שכל מטייל צריך הוא, לדעת לאן הוא מגיע. לפני שיוצאים לטיול, חשוב לזכור שמטרת הטיול היא להנות. לכן, כדאי להיות מוכנים מראש על ידי איסוף של מידע אמין על המקום אליו אתם נוסעים, תנאי השטח שלו, מזג האוויר וכו' ובכך למנוע תקריות מיותרות ומצבים לא נעימים ואף מסוכנים.
חילוץ מערות הוא תחום מיוחד של חילוץ שטח בו אנשים פצועים, לכודים או אבודים מקבלים סיוע רפואי ומחולצים ממצבים שונים בתוך מערות. מידע אודות תחום החילוץ במאמר הבא.
מאת איתי שקולניק - מועדון המערות הישראלי28/03/2017
בין אם מדובר בטרק המפורסם בקוסקו שבפרו או באחד הטרקים האהובים באיי תאילנד, תנאי שטח קשים בכל מקום מרוחק מהבית יכולים ליצור חששות כבדים. כדי לשרוד את תנאי השטח הקשים יש כמה כללי זהירות שחשוב לקיים.
להשכרת טלפון לוויני חשיבות רבה בתכנון ורכישת הציוד המתאים לקראת היציאה לארצות רחוקות. המכשיר ניתן להשכרה לתקופות טיולים ארוכות והתשלום עליו הוא מינימלי אל מול הערך שהוא נותן למטיילים.
נסיעה לחופשת אופניים בחו"ל כוללת מספר נושאים שמוסיפים לתחושת ההרפתקה והראשוניות, כאשר חלקם הם נושאי בטיחות חשובים שיש לקחת בחשבון. במאמר הבא תקבלו מספר המלצות ממדריך הרכיבה יואב לביא.
כאשר מתכננים טיול רגלי הכולל לינת שטח, נדרש ציוד מיוחד לטיולי תרמילאים. הציוד חיוני מאוד בטיולי תרמילאים בארצות שמחוץ לישראל, אך טיילים לרוב משוטטים גם בשבילי הארץ ונהנים מנופיה.
כיום ישנו פתרון, שמספק חיבור בין טלפון סלולרי למכשיר לוויני אשר אינו עושה שימוש ברשת הסלולרית ואינו מסתמך על שאלות של קליטה, חיבור לאינטרנט או חיבור לרשת הטלפונית.
יצאתם למסע ואתם נמצאים בנקודה גבוהה, לפתע הנוף הוא לא זה שמקשה עליכם לנשום, רמת החמצן יורדת ותסמינים נוספים מסכני חיים מופיעים- איך מתמודדים עם מחלת גבהים?