10 כללי אצבע לפני יציאה לטרק בחו"ל
1. "לא ידעתי" זה קטלני- יש לאסוף מידע אמין ממדריך/אתר על המקום אליו נוסעים ולוודא תכנון מקדים שלאו דווקא מסתמך על חוויות של מטיילים אחרים. הטיול שלהם, נכון לעונה ולזמן בו הם בחרו לטייל. יש לבחון כל שינוי שחל באזור ממפעילים, שבילים ואזהרות מסע.
2. 90% מכדור הארץ מנותק מתקשורת סלולרית ואינטרנט- ביטוח נסיעות הוא חובה, אך אם נקלעתם לצרה כיצד תדווחו על כך? מכשיר לווייני מאפשר 100% תקשורת בחירום ובשגרה בכל מקום בעולם, בלחיצה על כפתור ה- SOS יתקבל הנ.צ המדויק שלכם מה שיאפשר פעולת חילוץ מהירה יותר.
3. תנאי מזג אוויר קיצוניים- בעיקר בהרים ובמקומות גבוהים חשוב לדעת שמזג האוויר יכול להתחלף בצורה קיצונית, לכן יש לקחת ביגוד וציוד (שיבלוט בשטח) מתאים כולל ציוד הישרדות וציוד למקרי חירום כמו שמיכת מילוט, גפרורים, ואוהל טוב. השתדלו באופן כללי לקחת מזון ושתייה בכמות מעט גדולה יותר מהמתוכנן.
4. תחבורה ונסיעות- אתם אלו שבוחרים את הנסיעה, לא היא אתכם. אל תיענו לכל מי שפונה אליכם, צרו קשר רק עם מפעילים מוכרים והימנעו מנהיגה עצמאית בתנאי שטח לא מוכרים.
5. מפעילי תיירות- מומלץ לקנות שירות רק ממפעיל מוכר (טרק, הדרכה, ספורט אקסטרים). איך תדעו אם לסמוך עליו? הוא וותיק בשטח, יש לו משרד הפועל במקום מוסדר, אתם לא הלקוח היחיד באזור והציוד תקני.
6.טרקים: כולם ביחד ואף אחד לחוד- לצאת לטרק עם פחות מחמישה אנשים זה כמו לצאת לבד. לטרקים קשים, בעיקר במקומות גבוהים, מומלץ לשכור "פורטר" שיעזור לכם עם הציוד.
7. מחלת גבהים- יכולה להתחיל להופיע בגבהים העולים על 1500 מטרים. העלייה לגובה אינה מסוכנת אם עושים זאת בצורה מבוקרת, יש לוודא הסתגלות בין 1800 מטרים ל- 2400 מטרים, תוך שהיות בגבהים שונים. מומלץ ככלל שלא לעלות יותר מ- 500 מטרים ביום, וכן להרבות בשתייה. ואף לקחת כדורים מתאימים בהמלצת רופא טרם הטרק. במידה ומתוכננת גם לינה בגובה משך ההסתגלות המומלץ ארוך יותר, ואף כדאי לרדת כ- 500 מ' מהנקודה הגבוהה ביותר אליה הגעתם ולישון שם.
8.אופי המסלול- שימו לב כי בעונות מתויירות תוואי השטח עלול להיטשטש וידרוש מכם עירנות מוגברת במסלול. במידה ואיבדתם את דרככם נסו להבין האם אתם יכולים לחזור לנקודת המוצא או הישארו במקומכם והזעיקו עזרה. מראש מומלץ לצאת עם מדריך מקומי ואמצעי ניווט המבוססים תקשורת לווינית ומפות טופוגרפיות ולבחון כי זוהי אכן העונה המומלצת לטיול.
9. בחרו איש קשר- שתפו כמה שיותר אנשים בתכניות שלכם תוך החלטה על איש קשר קבוע. מומלץ לעשות צ'ק-אין בכניסה לטרק ולעדכן ברגע שיצאתם. במידה ואתם רואים כי חל שינוי מהתכנית המקורית עדכנו אותם לכל מקרה שלא יהיה.
10. ביטוח נסיעות- החל מה- 3.9.17 ביטוח נסיעות לחו"ל כולל בתוכו סעיף של איתור וחילוץ, וודאו כי אתם מכירים את הדרכים ליצירת קשר.